Algemene informatie

Aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld in het fraaie landschap van Zuidwest Drenthe, ligt het particuliere bungalowpark Witteveen. In dit park ligt recreatieverblijf ’t Polletje. Op de begane grond bevinden zich twee slaapkamers voor in totaal 6 personen. In het souterrain zijn ook slaapplaatsen waardoor de vakantiewoning een maximale capaciteit heeft van 14 personen.

Omringd door 3.700 hectare bos en heide, een oase van rust en romantiek. Maar ook een ideaal uitgangspunt voor indrukwekkende fiets- en wandeltochten. Bij het vakantiehuisje staan u 4 fietsen ter beschikking.

Het Nationaal Park Dwingelderveld is een uniek natuurgebied waar veel valt te beleven. Het gebied bestaat uit bos, grasland, akkers, heide, vennen en natte laagten. Nergens in West-Europa is nog zo’n groot, nat heidegebied te vinden als hier. Op de Kraloërheide dwaalt dagelijks de schaapherder rond met zijn kudde. De schaapskudde bestaat uit 500 raszuivere Drentse heideschapen. In en rond het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is veel te doen en te zien.

De levendige dorpskern van brinkdorp Ruinen ligt 2 kilometer zuidwaarts. Ruinen ligt in één van de mooiste streken van Drenthe. Vroeger was Ruinen de zetel van de “Heerlijkheid Ruinen”. Er zijn nog veel oude oorspronkelijke Saksische boerderijen, leuke winkels en gezellige terrasjes.

Contactinformatie

 0522-47 14 74Stofakkers 157963AL RuinenLaatste controle: september 2021

Plan route

Toegankelijkheid

Openingstijden

Het hele jaar geopend 

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Vakantiepark