Algemene informatie

Femke Anne - galerie / atelier / workshops / winkel en Toeristinfo (TIP) is gevestigd in het prachtige pand aan de Brink 5 in Ruinen, naast de Mariakerk.

Er is altijd wat te doen, heb je zin om te komen workshoppen bij Femke Anne, dat kan weer tot nader bericht met maximaal 2 personen. er is voldoende ruimte om coronaproof te werken. Je kunt ter plaatse kiezen wat je graag zou willen schilderen, er zijn heel veel voorbeelden. Zelfs aan de schorten is gedacht. Erg leuk om er weer even 'uit' te zijn. Kosten 22 euro pp (klein schilderdoekje) voor 1.5 uur, 35 euro pp (voor een groter doek) 2.5 tot 3 uur. 

Naast kunstwerken van Femke Anne zijn er in de winkel veel leuke, originele en betaalbare cadeaus te koop. Verrassend is ook het 'mini museum' met een collectie poppenhuisboekjes en schilderijtjes, gemaakt door Femke Anne, aangevuld met andere miniaturen. Er is ook een prachtig poppenhuis, een bezienswaardigheid!

Sinds november 2017 is het zelfstandig kantoor van het Toeristisch Informatie punt (TIP) gesloten. Op verzoek van de Stichting Promotie Ruinen heeft Femke Anne het informatieve deel overgenomen, dat wil zeggen, verkoop van fiets-en wandelkaarten, informatieverstrekking over de omgeving enz. Femke Anne ontvangt GEEN subsidie of andere toelagen, ze heeft ook geen contracten met gemeente  promotie Ruinen enz. Ze werkt geheel zelfstandig.

En niet te vergeten: de kaarten voor het jaarlijks openluchtspel van Ruinen kunnen bij Femke Anne gekocht worden (gaat ook in 2021 helaas niet door ivm corona).

Femke Anne heeft een lange biografie. Ze is geboren in Zuid Afrika (1962). Ze heeft na haar schooltijd alle opleidingen gedaan bij de KNLTB (tennisbond), ze heeft haar A en B licentie en heeft vele jaren lesgegeven. Het hoogtepunt was het behalen van de wereldtitel met de Nederlandse ploeg rolstoeltennissers, in Irvine (USA). Na een zware rugoperatie is ze omgeschoold en jarenlang redacteur/eindredacteur van vakbladen geweest. Door haar interesse in politiek/beleid heeft ze jarenlang politieke verslaggeving gedaan, waarna ze gevraagd werd om zich kandidaat te stellen. Om een lang verhaal kort te maken: ze is jarenlang raadslid/wethouder geweest. Voor de liefde is ze naar Drenthe gekomen, haar echtgenoot is een geboren en getogen Drent. Femke Anne geniet volop van het leven in de mooie provincie, en van de prachtige locatie in Ruinen waar ze in 2011 een galerie is begonnen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf met vele activiteiten en een groot netwerk. Femke Anne behoort tot the European Contemporary Artists, ze is lid van de Sociëteit Drentse Kunstenaars, lid Nationale Associatie van Beeldend Kunstenaars, lid Cultureel Platform, lid Dorpsbelangen Rune en Ondernemend Ruinen.

Contactinformatie

op de Brink, naast de kerk 06-14 34 81 08Brink 57963AA Ruinen www.femke-anne.nlLaatste controle: september 2021

Plan route

Toegankelijkheid

Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
De begane grond is rolstoel toegankelijk, maar er is geen lift naar de 1e etage, wel een brede houten trap met leuningen aan beide kanten

Openingstijden

Workshops op afspraak 

Diensten

workshop koeien kippen dikke dames - iedere deelnemer kiest uit vele voorbeelden

Een workshop bij Femke Anne begint met een korte rondleiding van 10 minuten door de winkel en haar galerie. Ze toont haar eigen werk en vertelt wat over de technieken. Daarna gaan we aan de slag. Iedere deelnemer kiest wat hij/zij leuk vindt om te schilderen. Schilderservaring is niet nodig! Een...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).