Femke Anne

Brink 5
7963AA Ruinen
06-14 34 81 08

info@femke-anne.nl
femkekaldenberg@gmail.com
Route

Femke Anne - galerie / atelier / workshops / winkel en Toeristinfo (TIP) is gevestigd in het prachtige pand aan de Brink 5 in Ruinen, naast de Mariakerk.

Er is altijd wat te doen, bijna dagelijks komen mensen workshoppen bij Femke Anne. Abstract of figuratief, je kunt ter plaatse kiezen en hoeft niks mee te nemen. Zelfs aan de schorten is gedacht. Erg leuk voor bedrijfsuitje of met vrienden / familie. Kosten 22 euro pp voor 1.5 uur, 35 euro pp voor 2.5 tot 3 uur. 

Naast kunstwerken van Femke Anne zijn er in de winkel veel leuke, originele en betaalbare cadeaus te koop. Verrassend is ook het \'mini museum\' met een collectie poppenhuisboekjes en schilderijtjes, gemaakt door Femke Anne, aangevuld met andere miniaturen. Er is ook een prachtig poppenhuis, een bezienswaardigheid!

Sinds november 2017 is het zelfstandig kantoor van het Toeristisch Informatie punt (TIP) gesloten. Op verzoek van de Stichting Promotie Ruinen heeft Femke Anne het informatieve deel overgenomen, dat wil zeggen, verkoop van fiets-en wandelkaarten, informatieverstrekking over de omgeving enz. Femke Anne ontvangt GEEN subsidie of andere gelden, ze heeft ook geen contracten met gemeente  promotie Ruinen enz. Ze werkt geheel zelfstandig.

Daarnaast kunt u bij @Femke Anne verstrekt informatie voor het zwembad. En niet te vergeten: de kaarten voor het jaarlijks openluchtspel van Ruinen kunnen bij Femke Anne gekocht worden.

Femke Anne heeft een lange biografie. Ze is geboren in Zuid Afrika (1962). Ze heeft na haar schooltijd alle opleidingen gedaan bij de KNLTB (tennisbond), ze heeft haar A en B licentie en heeft vele jaren lesgegeven. Het hoogtepunt was het behalen van de wereldtitel met de Nederlandse ploeg rolstoeltennissers, in Irvine (USA). Na een zware rugoperatie is ze omgeschoold en jarenlang redacteur/eindredacteur van vakbladen geweest. Door haar interesse in politiek/beleid heeft ze jarenlang politieke verslaggeving gedaan, waarna ze gevraagd werd om zich kandidaat te stellen. Om een lang verhaal kort te maken: ze is jarenlang raadslid/wethouder geweest. Voor de liefde is ze naar Drenthe gekomen, haar echtgenoot is een geboren en getogen Drent. Femke Anne geniet volop van het leven in de mooie provincie, en van de prachtige locatie in Ruinen waar ze in 2011 een galerie is begonnen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf met vele activiteiten en een groot netwerk. Femke Anne behoort tot the European Contemporary Artists, ze is lid van de Sociëteit Drentse Kunstenaars, lid Nationale Associatie van Beeldend Kunstenaars, lid Cultureel Platform, lid Dorpsbelangen Rune en Ondernemend Ruinen.

Openingstijden
maandag van 09:30 tot 17:00
dinsdag van 13:00 tot 17:00
woensdag van 09:30 tot 17:00
donderdag van 09:30 tot 17:00
vrijdag van 09:30 tot 17:00
zaterdag van 09:30 tot 17:00
zondag van 13:00 tot 17:00

workshops zijn op afspraak - 1.5 meter - coronaproof 

Tot 1 maart 2021 open van 13 tot 17 uur op maandag woensdag donderdag vrijdag en zaterdag. 

Diensten

workshop koeien kippen dikke dames - iedere deelnemer kiest uit vele voorbeeldenEen workshop bij Femke Anne begint met een korte rondleiding van 10 minuten door de winkel en...